KIRŞEHİR / MERKEZ - Kırşehir Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi

MÜZİK BÖLÜMÜ

Müzik Alanında; Kültür derslerinin yanı sıra uygun dersliklerde Müziksel İşitme Okuma ve Yazma, Koro, Piyano, Orkestra, Türk ve Batı Müziği Çalgıları, Müzik Tarihi dersleri okutulmaktadır.

Eğitimimizin Amacı; Müfredat Programları doğrultusunda ve Kültür dersleri desteği ile öğrencilerimizi Eğitim Fakültelerine, Güzel Sanatlar Fakültelerine ve Konservatuarlara Türk Müziği, Türk Halk Müziği ve Batı Müziği dallarında sanatçı kimliği taşıyan bireyler olarak yetiştirmek ve onları topluma kazandırmaktır.

Dört yıllık Eğitim ve Öğretim süresince; öğrencinin yaratıcı gücünü, var olan yeteneğini ve sezgilerini ortaya çıkarmak, onların müzikal gelişimini, araştırma, öğrenme, inceleme gücünü çok yönlü olarak geliştirmektir. Ayrıca ülkemizde nitelikli sanat üreticilerinin yetişmesinde Orta Öğretim ve Yüksek Öğretim arasında sağlam bir temel atarak onların bilimsel sanat anlayışı içinde yerini almasını sağlamaktır.

Yayın: 25.02.2013 - Güncelleme: 03.06.2020 23:36 - Görüntülenme: 3417